My @r@f@t

Bila Dunia lain berbicara…

  • October 2017
    M T W T F S S
    « Jun    
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • mY Blog Stat

    • 151 hits
  • Archives

Ayuh Mulakannya Semula!!!

Posted by putraarafat on June 4, 2008

Bismillahirahmanirrahim….

Hari ini , tepat jam 0426 pagi, di Syarikat I Care , aku memulakan dunia baru blogku….sebnarnya menjadi impian yang sudah lama terpendam dalam hati untuk meluahkan, menulis, berkongsi pengalaman, suka dan duka, manis, pahit, masam dan sebagainya dengan jutaan umat manusia. Mungkin KEINGINAN yang kuat tetap ada dan mendorongku untuk menyambung minat yang sudah lama aku tinggalkan ….8tahun lampau….dan mungkin ini baru Allah memberikan aku KEKUATAN untuk kembali dengan minat tersebut-blog-

8 tahun yang lalu……….ketika masa itu manusia di Malaysia masih lagi tidak mengenali blog, ketika Malaysia baru sahaja berjinak -jinak dengan Internet, dan ketika orang masih lagu tidak mengetahua lagi akan KUASAnya…aku sebenarnya telah mempunyai blog peribadiku sediri…masih jelas ingat alamatnya ….www.geocities.com.are_roy4/mula.html…..memang time tu xde pn org nak ambil tahu apatah lagi melawati blog aku…..semuanya kau buat kerana minatku dalam dunia komputer…Hasil bayaran RM15 sebulan, semasa di Form 2 , aku mempelajari HTML(Hyper Text MarkUp Language) untuk mencipta blogku yang sendiri….ketika itu seksanya guna HTML xleh la nak cerita….susah macam belajar C+++……nk tercabut segala sendi jika nak bangunkan sbuah blog….ish2……penat usaha dan minat yang mendalam, akhirnya aku berjaya bina blog ku sendiri pada tahun 1999…..

Walau ketika itu, tiada siapa peduli blog aku, tapi aku yakin suatu hari blog/www akan BOOMING dunia dan Malysia. Time tu klu pergi je ke CC kena tangkap ke Warden…..dan macam2 lagi org pandang kt dunia Internet….

Tapi kini aku kembali……8 tahun dahulu siapa peduli aku ada blog?

Advertisements

Posted in Uncategorized | 2 Comments »